2019-01-18
 
  Hem arrow Artiklar arrow Flygsektionen arrow Inomhusflyg
(C)(R) PMFK 2006-
 
Inomhusflyg Skriv ut
2006-12-03

För dig som är intresserad av att pröva på inomhusflyg eller bara veta lite mer så följer här lite information.

Inomhusflyget har utvecklats från att man använt extremt lätta gummimotordrivna friflygande modeller och extremt dyra komplicerade radiostyrda modeller till att för några år sedan ha blivit överkomligt både i pris och tekniskt hänseende för gemene man.

Här i Piteå var vi tre man som 1998 skaffade GWS Pico-Stick och började låna Sjulnäs sporthall på tider då en idrottsförening lämnat återbud.

Nästa säsong började fler att visa intresse och köpte maskiner och vi började boka tid i Hortlax sporthall som privatpersoner eftersom det fanns timmar som inte var säsongsbokade och då kunde vi flyga i stort sett varje vecka. Vi har även varit i Piteå tennishall ett par säsonger.

Sen några år tillbaka bokar nu PMFK tid i Hortlax stora sporthall fredagskvällar under höst och vinter där det flygs med eldrivna modeller av både flygplan och helikoptrar.
Om ni går in på Actionfoto så får ni se bilder på vilka olika modeller som används.
Några lämpliga nybörjarmodeller finns t.ex hos Leifs Hobby och MFT.

Man kan även bygga sin första modell själv av depron som man lämpligen handlar hos Ångsågen i Öjebyn.

En modell som kan vara lämplig att börja med är http://www.svensktmodellflyg.se/ritningar.asp?plan=23 som är stryktålig och relativt enkel att flyga om man får hjälp av en erfaren pilot och hjälp finns det att få då vi har många erfarna flygare som mer än gärna ställer upp och hjälper nybörjare.
Utöver modellen behöver man radioutrustning, laddare, batterier, motor, fartreglage vilket man kan köpa hos t.ex Leifs Hobby.

http://www.flyelectric.ukgateway.net/index.htm finns ritningar att ladda ner på roliga och busiga modeller som man kan bygga själv, bland annat fjärilen som syns på några av bilderna hos Actionfoto.

Ni är mycket välkomna att besöka oss då vi har inomhusflyg och ni kan få hjälp både med råd kring vad ni ska skaffa för grejor och om ni redan har skaffat en modell så får ni hjälp med intrimning av flygplanet.

Kolla i forumet under händelser så ser ni när vi kör inomhusflyg och var vi håller till.

 
< Föregående