2019-01-18
 
  Hem arrow Flyg...
(C)(R) PMFK 2006-
 
Huvudmeny
Hem
Bli medlem
Kontakta oss
Klubben...
Bil...
Flyg...
- - - - - - -
Forum
Kalender
Bildgalleri
Filmer
Länkar
Enhetskonverterare
Sök
Information om flygsektionen Skriv ut
2006-11-29

Flygsektionen i PMFK håller till på Öhns industriområde ute i Öjebyn, här hittar du väganvisningar för att hitta dit.

Image
Klubbstuga och depå

Fältet består av en start/landningsbana som är ca 120m lång och 7m bred med en taxibana och depå. Underlaget är en viramatta från ortens pappersbruk och den mattan vilar på en grus-/sandbädd. 
Klubbstugan ligger i direkt anslutning till flygfältet och består av ett rum och en liten kokvrå. Det finns ström i och utanför stugan men än så länge inget rinnande vatten.

På fältet flygs det med alla sorters modeller där verksamheten är som störst under vår, sommar och höst men det finns några tappra flygare som trotsar kyla och snö för att kunna flyga ute hela året så under den snörika delen av året skottas banan med snöslunga.

Det finns också några som brukar hangflyga på Vallsberget och andra kullar/berg då vindarna är gynnsamma.

Sjöflyg brukar förekomma då andan faller på och helst vid vatten där en båt finns tillgänglig när nåt inte går som planerat.

PMFK hyr också Hortlax sporthall en gång i veckan där vi flyger eldrivna modeller och den inomhussäsongen drar oftast igång i början av september och fortsätter till slutet av april med ett litet uppehåll vid jul/nyår eller då något annat evenemang pågår i hallen.

Är du intresserad av det här med radiostyrt flyg så kom gärna och se vad vi håller på med och skaffa dig lite mer information.
Sommartid brukar onsdag kvällar vara ett bra tips för att hitta folk på fältet då vi kör skolflyg och då kan du även pröva på själv om du vill.
Under det mörkare halvåret så är fredagkvällarna i Hortlax Sporthall ett bra alternativ för att se hur dessa modeller fungerar.