2019-01-18
 
  Hem arrow Bil...
(C)(R) PMFK 2006-
 
Huvudmeny
Hem
Bli medlem
Kontakta oss
Klubben...
Bil...
Flyg...
- - - - - - -
Forum
Kalender
Bildgalleri
Filmer
Länkar
Enhetskonverterare
Sök
Information om Bilsektionen Skriv ut
2006-11-29

I klubben kör vi sommartid huvudsakligen 1/8 offroad, även kallad ”Buggy”.
Image

1/8 Offroad
1/8 Offroadbilen drivs av en glödstiftsmotor på 3.5cc som utvecklar ca 2.5hk. Bränslet som används är en blandning bestående av ca 25% Nitro, 10% syntetolja, 5% syntetolja och resten metanol.

Under sommarsäsongen tävlas det aktivt runt om norrland, allt mellan Gällivare och Sundvall. De 2 cuper som hålls årligen är Norrlandscupen och Sommarcupen, den 15 Augusti 2009 kommer det hållas en sommarcupstävling på PMFK:s anläggning.

Utomhusbanan
Klubbens utomhusbana är belägen i Öjebyn vid modellflygfältet. Banan är under ständig utveckling och förändras hela tiden. Banans underlag består av fotbollsmatta men till största delen av lera.

Image
För bara några år sen såg det ut så här
Image
Banan börjar ta form
Image
Man kan skymta en första bansträckning
Image
Buggybanan version 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banan i dagsläget ser ganska annorlunda ut jämfört med version 1.

Image
Banans vänstra sida sedd från förartornet
Image
Banans högra sida sedd från förartornet

Image
Hela banan sedd från luften

Det finns ett flertal hopp, t.ex.”Fyrling”, dubbelhopp, whoppisar, puckelpist.

Körning
Det bästa sättet att köra med andra är att titta in på PMFK:s forum och titta när folk ska köra. Annars försöker det hållas så kallade körkvällar på Onsdagar under sommaren. Det kan vara ett bra tillfälle för de som är intresserade och vill prova sin bil på en bana då det finns möjlighet att få tips och hjälp om det är något man funderar över. Eller om man bara vill komma och titta på denna roliga sport.

Hur gör man då om man vill köra på banan? Jo, man betalar in en avgift till PMFK där man antingen blir medlem i PMFK (300kr) och då har tillgång till alla anläggningar som PMFK har. Alternativet till detta är att man betalar en banavgift för buggybanan på 200kr och då har tillgång till buggybanan.

Vi ses på banan!